Bild-1-Granit
Bild-2-Granit
Bild-3-Granit
Bild-4-Granit
Bild-5-Granit
Bild-6-Granit
Bild-8-Granit
Bild-7-Granit
previous arrow
next arrow
Bild-1-Granit
Bild-2-Granit
Bild-3-Granit
Bild-4-Granit
Bild-5-Granit
Bild-6-Granit
Bild-8-Granit
Bild-7-Granit
previous arrow
next arrow
Shadow

GRANIT / Bergendahl Home

Norra Stationsgatan 69, Stockholm

Information om kontoret

Ca 800kvm
Inredningsarkitekt: Studio&Friends
Fastighetsägare: Atrium Ljungberg
Projektledare: JLL
Entreprenör: TL Bygg
Inredningsleverantör: Lindelöf
Fotograf: Studio&Friends

Granit och Bergendahl Home har flyttat ihop i ändamålsenliga lokaler som inspirerar det kreativa arbetet som sker här. Varsam renovering, återbrukad inredning och flexibla lösningar ger hållbarhet över tid.

Motivering

  • Nu har vi äntligen kommit hem! sa VD Håkan Åkerström vid invigningen av det nya kontoret.

Det sammanhållna inredningskonceptet speglar GRANIT/Bergendahl Homes varumärken. Väl avvägda kombinationer av befintlig inredning från de olika bolagens tidigare kontor, har kombinerats med ny inredning från egna och externa varumärken till en personlig mix som andas GRANIT/Bergendahl Home.

Direkt i entrén kliver man in i kontorets hjärta; en stor lounge med öppet kök. Kökets centrala placering speglar verksamheten och främjar samvaro. I loungen finns plats för arbete, möten och återhämtning. Atmosfären är personlig, det är som att komma hem till GRANIT/Bergendahl Home.

Layouten och inredningens variation ger en funktionell arbetsmiljö som stöttar olika arbetsuppgifter och behov. Kreatörer och administratörer samverkar här i en varierad miljö anpassad för att fungera lika bra för samarbete och kreativa processer som för individuellt fokusarbete. Flöden för verksamhetens material- och varuprovers har studerats för att främja det kreativa arbetet. Flexibla lösningar bidrar till hållbarhet över tid.

Det nya kontoret ligger i en tillbyggnad till den gamla Mineralvattenfabriken, med stora fönster och utsikt över nya Hagastaden. Lokalernas ursprungsmaterial; trä, betong och metall, överensstämmer med bolagets identitet vilket möjliggjort en renovering med fokus på hållbarhet. Fastighetens vackra vägdekorationer har bevarats och bidrar till en unik miljö.

Med ett sk grönt hyresavtal strävar hyresvärd och hyresgäst gemensamt för att förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Processen har genomsyrats av nära samarbete och en gemensam vision; ett nytt hem för GRANIT/Bergendahl Home.

Rulla till toppen